Silkeborg Arkivs logo
Menu Close

Find vej

Velkommen til Find Vej i Silkeborg By

Tag på orienteringsløb i Silkeborg by og få historien med.
Med Find Vej i Silkeborg by får du spændende ture rundt i byen pyntet med små smagsprøver på Silkeborgs historie. Find-vej er i øjeblikket ved at blive udvidet så der bliver en Silkeborg midtby-tur og en Århusbakken-tur. Turen er på 3-4 km og har 20 poster. Der ud over har hver tur en hemmelig ekstra-post hvis du kan løse opgaven. Hav en rigtig god tur!

Hent turene her:

Find vej Silkeborg midtby

Find vej på Århusbakken

Find-vej er orienteringsløb med historiske oplevelser for både børn og voksne.

 

Kort, billeder og historie

For at komme på Find-Vej-orienteringsløb skal du hente kortet over posterne og printe det ud. Det er lettest at bruge farve-udgaven, men du kan sagtens bruge det i sort/hvid også. Kortet har to sider og tanken er at man printer på begge sider af arket. Så der er en side med bykort og billeder af detaljer fra hvert sted og en side med korte historier om det forskellige steder.

Løs opgaven – og få et diplom

Brug kortet til at finde rundt fra post til post. Når du med kortet har fundet det rigtige sted for en post, skal du se dig om og finde ud af hvilket billede der passer til posten. Hvert billede rummer en detalje fra posten. På billederne er der også et bogstav – sæt det ind på postnummeret på linjen under kortet. Til sidst vil der stå en besked på linjen – hvis du gør som der står kan du finde den 21. post – Post X og få et diplom.

En længere historie

Sammen med hver post er der en ganske kort historie om stedet eller bygningen. Hvis du har lyst til at læse mere, har vi lagt en lidt længere historie ud på siden her. Find historierne i menuen til venstre.
Hvis du har en smart-phone med internetadgang kan de lange historier også læses på telefonen. Bare skan QR-koden på det udprintede ark og få et link til siden med den længere historie. Så kan historierne læses på telefonen på stedet.

WikiSilkeborg

De lange tekster er suppleret med relevante links til Silkeborgs lokalhistoriske Wikipedia WikiSilkeborg. Derfor kan du efter hver historie læse videre og finde ud af mere om Silkeborg og byens historie. Gå på opdagelse på wikisilkeborg.dk