Silkeborg Arkivs logo
Menu Close

Unboxing Silkeborg Arkiv

Unboxing Silkeborg Arkiv er en podcast-serie, der fortæller historier fra arkivets samling. Vi tager udgangspunkt i en af arkivets mange sager - vi unboxer den og finder ud af, hvad den indeholder, hvilke tråde den har rundt i resten af arkivet og til omverden. Navnet unboxing er lånt fra Youtube-fænomenet af samme navn – her ser man youtubere unboxe produkter og fortælle om indhold, funtionalitet med videre. Silkeborg Arkiv har en masse æsker, kasser – bokse - fyldt med spændende materiale. Lyt med mens vi unboxer og opruller historien.

Skihoppet Duedal Bjerg - Unboxing Borgmesterkontoret 594

I 1941 stiftedes Silkeborg Skiklub og gav startskuden til en lille interessant historie om skisport, snelandskaber og drømme om at være et skicenter. Det førte blandt til, at der ved Virklund på Duedal Bjerg blev konstrueret, et for danske forhold, kæmpe skihop. Vi afdækker historien ved at unboxe en sag fra æske 594 i Borgmesterkontorets samling. God fornøjelse.

Renseanlæg på Store Maen - Unboxing gammel forsyning 77

I 1920'erne stiger opmærksomheden omkring byens belastning af Silkeborg Langsø med kloakvand. Selv om alle ikke er overbevist sættes et forsøgsrenseanlæg i drift på Store Maen overfor papirfabrikken, som skulle løse problemet. Her unboxer vi historien om Silkeborgs første renseanlæg

Billig Madlavning - Unboxing Sag 360-1908

Dansk Kvindesamfund i Silkeborg arbejder med mange forskellige ting - en af foreningens opgaver var at dygtiggøre kvinderne og derfor udbød man i 1908 en kursus. Unboxing Silkeborg Arkiv tager i denne episode udgangspunkt i en ansøgning om støtte til at gennemføre kurset. Hør om kurset, maden og forskellige tråde til andre dele af arkivet.