Silkeborg Arkivs logo
Menu Close

Unboxing Silkeborg Arkiv

Unboxing Silkeborg Arkiv er en podcast-serie, der fortæller historier fra arkivets samling. Vi tager udgangspunkt i en af arkivets mange sager - vi unboxer den og finder ud af, hvad den indeholder, hvilke tråde den har rundt i resten af arkivet og til omverden. Navnet unboxing er lånt fra Youtube-fænomenet af samme navn – her ser man youtubere unboxe produkter og fortælle om indhold, funtionalitet med videre. Silkeborg Arkiv har en masse æsker, kasser – bokse - fyldt med spændende materiale. Lyt med mens vi unboxer og opruller historien.

Renseanlæg på Store Maen - Unboxing gammel forsyning 77

I 1920'erne stiger opmærksomheden omkring byens belastning af Silkeborg Langsø med kloakvand. Selv om alle ikke er overbevist sættes et forsøgsrenseanlæg i drift på Store Maen overfor papirfabrikken, som skulle løse problemet. Her unboxer vi historien om Silkeborgs første renseanlæg

Billig Madlavning - Unboxing Sag 360-1908

Dansk Kvindesamfund i Silkeborg arbejder med mange forskellige ting - en af foreningens opgaver var at dygtiggøre kvinderne og derfor udbød man i 1908 en kursus. Unboxing Silkeborg Arkiv tager i denne episode udgangspunkt i en ansøgning om støtte til at gennemføre kurset. Hør om kurset, maden og forskellige tråde til andre dele af arkivet.