Silkeborg Arkivs logo
Menu Close

Fotografier

Silkeborg Arkiv har indsamlet siden 1918 og vores billedarkiv er på over 1 million optagelser. Vi har endnu ikke nået at registrere og digitalisere hele samlingen – så finder du ikke det foto/motiv, du søgte, er du velkommen til at kontakte os, så kigger vi i gemmerne.

  Hvad omfatter fotografisamlingen

Motiverne er mange: gader og pladser, huse, steder, skoler, virksomheder, foreninger, institutioner, begivenheder og enkeltpersoner. Du kan fortrinsvis finde fotos fra den tidligere Silkeborg Kommune (1970-2006) fra omkring 1860 og frem til nutiden. Der findes dog flest optagelser fra midtbyen og de ældre bykvarterer. Endelig har vi også en meget stor samling fotos fra Himmelbjerget og omkringliggende skove og udsigtspunkter, samt søsystemet.

  Samlingen består af:

  • Amatørfotos
  • Postkort
  • Fotos optaget af eller for Silkeborg Kommune
  • Midtjyllands Avis’ fotoarkiv og pressefotografarkiver
  • Professionelle fotografers optagelser – gå til Fotografarkiver 

 

 Hvordan findes vores billeder

Mere end 25.000 af arkivets billeder er registreret og er søgbare fra feltet “Søg i Silkeborg Arkivs samlinger” på silkeborgarkiv.dk‘s forside og/eller via arkiv.dk. Her kan du søge på tid, sted, emne, person eller fotograf. Resten af de mange spændende billeder skal findes på arkivet. Vær opmærksom på, at vi hele tiden registrerer nyt materiale, så det du ledte efter i går, kan være at finde i dag.

Billeder fra samlingen udlånes ikke, men du kan bestille skanninger af dem – se hvordan under Køb af billeder

 

Nye optagelser

Leder du efter nutidige optagelser fra Silkeborg, så findes der en stor database på Silkeborg Kommunes hjemmeside. Optagelserne her er frit tilgængelige:

Silkeborg Kommunes billedarkiv