Silkeborg Arkivs logo
Menu Close

Om arkivet

Silkeborg Arkiv er både lokalhistorisk arkiv og arkiv for Silkeborg Kommune. Det betyder, at du i arkivet kan finde kommunale arkivalier fra hele kommunen, mens det lokalhistoriske materiale primært stammer fra den gamle Silkeborg kommune.

Sådan bruger du arkivet

Vores samlinger står til rådighed for offentligheden. Både hvad angår de kommunale og de private arkivalier. Du kan få adgang til materialerne på vores læsesal eller ved at rekvirere nærmere bestemte sager til godkendte arkivlæsesale rundt om i landet. Materialerne kan ikke hjemlånes.

På læsesalen kan du benytte de ønskede sager, bøger eller fotos, du kan tage kopier eller skanne dem, hvis deres tilstand og form gør det muligt. Du kan også få adgang til at søge i arkivets registraturer og vi hjælper dig meget gerne med søgningen. For at bestille arkivalier fra Silkeborg Arkiv kan du enten ringe eller skrive til Arkivet.

Det er ikke alle arkivalier, der er fri adgang til. For både offentlige og private sager kan der være forskellige begrænsninger. Under Aktindsigt kan du se hvilke regler der gælder og søge om aktindsigt.

Er du kommunal sagsbehandler skal du gå til Forvaltning