Silkeborg Arkivs logo
Menu Close

Nyttige links

Slægtsforskning på internettet

Kilder til slægtsforskning findes mange steder på Internettet. På Rigsarkivets linkliste finder du en lang række links til hjemmesider, som du kan bruge i din slægtsforskning – både indenlands og udenlands.

Rigsarkivet arbejder på at digitalisere de originale kirkebøger og folketællinger og gøre dem tilgængelige på Internettet. Dette sker løbende på Arkivalieronline. Brugen af denne database kræver login, som er gratis at oprette.

I Dansk Demografisk Database er det muligt at søge i folketællinger 1787-1921, i databasen over udvandrede personer 1868-1908, i databasen over personer der har fået indfødsret 1776-1960 samt i Dannebrogsmænd 1843-1908. Som noget nyt er også kirkebøgerne ved at blive tastet ind. Vær opmærksom på, at der er tale om indtastede kilder med de fejlmuligheder det giver. Du bør altid slå efter i de originale kilder, når du har fundet oplysninger i databaser som Demografisk Database. Projektet er langt fra afsluttet, så undersøg om den folketælling for det sogn, du arbejder med, nu også findes i basen.

Vil du i kontakt med “Slægtsforskerne i Silkeborg” så finder du dem HER