Silkeborg Arkivs logo
Menu Close

Lis Thavlov

Arkivleder, bibliotekar

Arkivleder Lis ThavlovI perioden 1983-1990 var jeg leder af Silkeborg Arkiv og blev derefter leder af Dragør Lokalarkiv. Her formidlede jeg lokalhistorien i form af udstillinger, foredrag, byvandring, ligesom jeg skrev artikler om mange forskellige emner og bidrog til flere tidsskrifter og bøger: bl.a. Dragør og St. Magleby besat og befriet (1995), Dragør og St. Magleby i fest og farver (1996) og “Amager” (afsnittet om Dragør Kommune) (2002).
Gennem mange år arbejdede jeg desuden med den nederlandske bosættelse på Amager omkring 1521. Det resulterede i både foredrag, artikler samt ”Vlaamse tuinders en Hollandse boeren in Denemarken in de zestiende eeuw. Een kritische kijk op een bekend Deens immigratieverhaal” (2013), som jeg lavede sammen med historikeren Willy van Hoof (Belgien).
Jeg vendte tilbage til Silkeborg i 2006 og blev her leder af det nyetablerede “stadsarkiv”.
Også her har jeg formidlet den lokale historie på mange forskellige måder: i form af udstillinger, foredrag, byvandringer og podcasts, ligesom jeg har været forfatter og/eller medforfatter til flere lokale bøger: ”Hjejlen og det skønne Silkeborg” (2011), ”Fotografiske Øjeblikke” (2013), ”Det handler om Silkeborg” (2018) samt Trap Danmark: ”Silkeborg, Favrskov, Skanderborg”, bind 11 (2020). Desuden har jeg gennem årene skrevet et utal af artikler i Midtjyllands Avis såvel som til wikisilkeborg.
Du er velkommen til at kontakte mig pr. mail Lis Thavlov (lis.thavlov@silkeborg.dk) eller på tlf. 87 22 19 23.

Arkivaren og lokalhistorien

Som arkivar er man nødt til at have en bred interesse for lokalhistorien. Man bliver hele tiden klogere på, hvad der er sket i lokalsamfundet gennem tiden. Man arbejder aktivt med at forstå og overskue den lokale udvikling og de specielle lokale forhold, når man indsamler, registrerer og formidler alle former for kilder til belysning af den lokale historie, men også når man hjælper arkivets mange brugere med at finde svar på spørgsmål af enhver art. Det skader heller ikke at være udstyret med en god del nysgerrighed.