Silkeborg Arkivs logo
Menu Close

Det har vi

Silkeborg Arkiv har siden 1918 indsamlet informationer og kilder om Silkeborg og omegn – om såvel lokaliteter og personer, som virksomheder, forretninger og foreninger. Et helt særligt område er de kommunale arkiver med alt fra fattiggård og gasværk til skoler. Samlingerne fylder efterhånden meget – pt. er der mere end 4 hyldekilometer arkivalier i papir alene, og det der skønsmæssigt svarer til 7-10 hyldekilometer digitale arkivalier, hvis det altså blev skrevet ud på papir!

På arkivets læsesal kan du få adgang til et bredt udsnit af Silkeborgs og Silkeborg Kommunes historie. Samlingen består af dokumenter, sagsakter, bøger, protokoller, aviser og emneordnede avisudklip, billeder, kort, plakater, breve, dagbøger og meget andet.
Det mest benyttede materiale findes i magasinerne i Hostrupsgade. Men vi har også en stor del opbevaret i magasiner ude i byen. Det kan derfor være en fordel at kontakte os før et besøg, således at vi evt. kan nå at afhente det ønskede materiale i et af fjernmagasinerne.
En stor del af materialet kan søges via vores hjemmeside, mens dele af det stadig kun kan søges gennem arkivets kartotek og registraturer.

I dropdown-menuen herover kan du finde oplysninger om de mange forskellige typer af materialer i vores samling.