Silkeborg Arkivs logo
Menu Luk

Arkivets samlinger

  Arkivets samlinger

Silkeborg Arkiv har indsamlet kilder til Silkeborgs lokalhistorie i bred forstand siden 1918. Alt materiale, der er indsamlet gennem tiden, er registreret og gjort tilgængeligt via arkivernes store database Arkiv.dk og/eller her på hjemmesiden.
Det gælder dog ikke den omfattende fotosamling, som vi endnu ikke har nået at registrere og digitalisere fuldstændigt – så finder du ikke det foto/motiv, du søgte, er du velkommen til at kontakte os, så kigger vi i gemmerne. Se arkivets kontaktoplysninger og åbningstider på silkeborgarkiv.dk‘s forside nederst.

Størstedelen af vores samlinger er stadig kun på papir og bliver ikke skannet, men kontakt os, når du har fundet det du søgte, eller noget, der lød interessant. Vær opmærksom på, at vi hele tiden registrerer nyt materiale, så det du ledte efter i går, kan være at finde i dag på Arkiv.dk eller her på hjemmesiden.

 

 Mangfoldighed og overblik i én søgning

I vores forskelligartede digitale samlinger/databaser finder du alt fra den store online registreringsdatabase Arkiv.dk, hvor du søger ned i vores registreringer af arkivalier, fotos, bøger, avisudklip og meget mere, til en gruppe af mindre essays, placeret forskellige steder på nettet og dækkende en bred vifte af emner.

 Kommunale arkivmaterialer

En anden af vores meget store søgedatabaser er ”kommunereggen”, hvor du søger ned i alt vores kommunale materiale.
Heldigvis kan du i søgefeltet “Søg i Silkeborg Arkivs samlinger”silkeborgarkiv.dk‘s forside indtaste dit søgeord og herefter få præsenteret, i hvilken database, der er hits på dit specifikke søgeord.

 

 Indtastede kilder

Søgefeltet “Søg i Silkeborg Arkivs samlinger” giver dig også adgang til søgning i vores mange andre databaser, der er opstået som kildetro indtastninger af relevante lokale kilder.

 

 Museumsgenstande

Søger du genstande i tilknytning til Silkeborgs historie, kan du søge i MuseumSilkeborgs genstandssamling ved at klikke på følgende link: Museum Silkeborg