Silkeborg Arkivs logo
Menu Luk

Lis Thavlov

Arkivleder, bibliotekar

Arkivleder Lis ThavlovI perioden 1983-1990 var jeg leder af Silkeborg Arkiv og blev derefter leder af Dragør Lokalarkiv. Her formidlede jeg lokalhistorien i form af udstillinger såvel som i skrift og tale. Jeg skrev artikler om mange forskellige emner og bidrog til flere tidsskrifter og bøger: bl.a. Dragør og St. Magleby besat og befriet (1995), Dragør og St. Magleby i fest og farver (1996) og “Amager” (afsnittet om Dragøtr Kommune) (2002).
Gennem mange år har jeg desuden arbejdet med den nederlandske bosættelse på Amager i 1521. Det har resulteret i både foredrag og artikler. Senest har jeg sammen med Willy van hoof udgivet ‘Vlaamse tuinders en Hollandse boeren in Denemarken in de zestiende eeuw. Een kritische kijk op een bekend Deens immigratieverhaal’ (2013).
Jeg kom tilbage til Silkeborg i 2006 og blev her leder af det ny etablerede “kommunearkiv”.
I Silkeborg har jeg været medforfatter på ”Hjejlen og det skønne Silkeborg” (2011) og ”Fotografiske Øjeblikke” (2013), desuden har jeg skrevet et utal af artikler til wikisilkeborg og i Midtjyllands Avis.

Du er velkommen til at kontakte mig pr. mail Lis Thavlov eller på tlf. 87 22 19 23.

Arkivaren og lokalhistorien

Som arkivar er man nødt til at have en bred interesse for lokalhistorien. Man bliver hele tiden klogere på, hvad der er sket i lokalsamfundet gennem tiden. Man arbejder aktivt med at forstå og overskue den lokale udvikling og de specielle lokale forhold, når man indsamler, registrerer og formidler alle former for kilder til belysning af den lokale historie, men også når man hjælper arkivets mange brugere med at finde svar på spørgsmål af enhver art.